Bo i Halmstad

Att hitta bostad kan vara lite knepigt. Det kan kännas som rena djungeln ibland. Men, det är lugnt! Här har vi samlat lite bra info med var och hur du kan hitta ditt nästa hem.

Hitta din bostad

Det finns lite olika sätt du kan gå till väga för att hitta bostad i Halmstad. Klura lite först på hur du vill bo. Pluggar du? Då kanske det vore kul att hitta en studentlägenhet. Vill du hellre bo i vanlig lägenhet så kan du kika hos de stora fastighetsbolagen eller hos privata hyresvärdar. Eller om du är på jakt efter att köpa något så är det också ett alternativ. Vi har tipsat om några sidor här som kan hjälpa dig på traven.

Ställ dig i bostadskön redan nu!

HFAB, Willhem och HomeQ delar alla ut lägenheter slumpmässigt på vissa bostäder, men ett tips är att ställa dig i deras bostadsköer – gärna så tidigt som möjligt innan du har tänkt flytta– för att få större chans till en lägenhet.

En annan väg att gå är att kika i Facebookgrupper, som till exempel Lägenheter i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Med lite tur kan du hitta privata hyresvärdar, hitta ett rum, en stuga eller attefallshus att bo i.

Högskolan har också samlat en drös med tips på hur du kan hitta bostad. Kika in på: Hitta bostad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Även Hyresgästföreningen har varit schyssta och samlat en lista med hyresvärdar i Halmstad. Du hittar den här: Hyresvärdar i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Köpläge?

Är du intresserad av att köpa din bostad så är en rekommendation att spana efter objekt på Hemnet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Booli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Eller ta kontakt med någon av stans alla duktiga fastighetsmäklare. Här hittar du bland annat Mäklarhuset, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Halmstad, Bostad & Co, Svenska mäklarhuset, Fastighetsbyrån med flera.

Känn livet. Och tillbaka hem igen.