Texter

När vi berättar något om Halmstad vill vi väcka känslor. En text kan vara det första intrycket du får av platsen. Tonaliteten i det vi skriver ska hänga ihop med bilder, grafik och framför allt – känslan du får på plats i Halmstad.

En animation som visar det kommunikativa temat "Följ hjärtat"

Kommunikativt tema och tonalitet

Inom platsvarumärket arbetar vi ofta med ett kommunikativt tema – ”Följ hjärtat”. Ibland använder vi det utskrivet, ibland fungerar det bara som inspiration när du skapar kommunikation. Uttrycket kan betyda många saker, beroende på vem du talar till. Vi vill stärka bilden av Halmstad som en plats där du kan leva ditt bästa liv. Vi är, och har alltid varit, en plats där människor kunnat gå sina egna vägar. Det är något som präglar hela Halmstad, året om. Här kan du följa hjärtat – till en spännande studietid, till drömboendet vid kusten, till det egna företaget eller den perfekta semestern. Och mycket mer.

Bilden av att Halmstad är en plats med möjligheter stärks om vi skriver okonstlat, spontant och äkta. Samma tonalitet som vi uttrycker i vårt bildspråk ska gärna lysa igenom även i texter. Vi skriver med självförtroende, men också med charm. Vi skriver emotionellt, men är heller inte rädda för att skämta med oss själva. Alla vi som älskar Halmstad har en känsla kring vad som gör vår plats unik. Låt den känslan komma fram i dina texter.

Exempel på affischer med sammansatt bild och text

Texter om Halmstad

Plocka, norpa, mixa och matcha!

Ett större liv i Halmstad

Det är inte långt mellan upplevelserna i Halmstad. Karriär, innovation, natur, fritid och livsstil. Här finns möjligheter som skapar livskvalitet, för vem du än är. Besökare, invånare, student eller företagare.

Livet här präglas av mötet mellan det stora och det lilla. Nyfikenhet och kreativitet har utrymme att växa. Plats att följa hjärtat och göra drömmar till verklighet. Men vi värdesätter också boende, familj och trygghet. Här är det lätt att trivas och få ut mer av livet. Tillsammans skapar vi nya tillfällen att älska Halmstad. Varje dag.

Hela Hallands innovationsarena

För att driva framsteg och framgång är det helt avgörande att det finns ställen för människor som vågar tänka utanför boxen. Och i Halland finns HighFive – den självklara mötesplatsen för regionens samlade innovationskraft.

HighFive är en innovationsarena som stödjer entreprenörskap, företagande och människor med ambitioner. Här möter erfarenhet nya idéer. Här skapas innovativt företagande och hållbar utveckling. Här får människor tänka nytt och fritt, vara kreativa och utvecklas genom inspirerande möten, engagerade team och värdefulla nätverk. HighFive brinner för entreprenörskap och innovation – med mål att göra skillnad för denna och nästa generations framtid!

Halmstad. Halland. Horisonten.

Halmstad är en mötesplats. I staden som vuxit fram på båda sidor av Nissan har människor alltid knutits samman. Genom vår spännande historia, men också idag som en utpräglad evenemangs- och mötesstad på nationell och internationell nivå.

Vi är länets residensstad, med regemente, högskola och länssjukhus. En knutpunkt för en spännande region. Och vi har stora framtidsambitioner. Till år 2050 planerar kommunen för 23 000 nya bostäder när vi blir fler invånare. En tillväxt som ska ske med hållbarhet i fokus på alla plan; miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

Du som lyfter blicken ser att vårt läge på västkusten, i en av Sveriges mest expansiva regioner, har ett unikt värde. Företagandet och turismen utvecklas. Invånare trivs och blir fler. Som en del av samarbetet Greater Copenhagen samverkar vi med Skåne och Danmark och skapar möjligheter som sträcker sig bortom horisonten.

Halmstad växer

Halmstad är Sveriges 17:e största kommun med över 105 000 invånare – 70 000 av dem i innerstaden. Och vi blir fler. Med en positiv befolkningsprognos planerar vi för 150 000 invånare år 2050. Vi skapar ett hållbart samhälle i allt från citypuls till naturskönt belägna kransorter. Här planeras för 23 000 nya bostäder, med skolor, kommunikationsstråk, grönytor och mycket mer. Med topplacering i ”Årets superkommun” fyra år i rad är det enkelt att förstå varför många väljer Halmstad för att leva och bo.

En tillgänglig stad för alla

Ett tillgängligt Halmstad för alla oavsett förutsättningar. Det är inte bara en vision, utan också verklighet. De senaste åren har Halmstad legat i topposition i Humanas tillgänglighetsbarometer – en årlig kartläggning av hur kommuner arbetar med tillgänglighet i allt från idrottsanläggningar till kommunikation.

Hållbara Halmstad

Halmstads kommun jobbar med hållbarhet ur många perspektiv. Det kommunägda bolaget Halmstad Energi och Miljö (HEM) är är certifierat enligt ”Schysst elhandel” och arbetar bara med förnybara energikällor.

På Halmstad City Airport görs ständigt nya investeringar inom hållbarhet. 2019 genomfördes ”The Perfect Flight” från Halmstad till Bromma, då den mest klimatsmarta flygningen hittills.

2020 var året då produktionen av el från solceller på kommunens fastigheter översteg en miljon kilowattimmar. Under höst och vinter använder vi 100 procent av den el som solenergin genererar i våra egna fastigheter. I kommunen finns även flera solcellsparker.

Bostadsområdet Ranagård var platsen för Sveriges första storskaliga installation av fjärde generationens fjärrvärme. Den energismarta och innovativa lösningen togs fram som ett samarbete mellan HEM och Högskolan i Halmstad. Flera storskaliga havsvindkraftsparker är också på gång att etableras utanför hallandskusten, liksom Hallands första tankstation för LNG.

Steg för steg skapar vi framtidens hållbara Halmstad. Med ett starkt engagemang från såväl kommun, näringsliv och invånare.

Världen börjar i Halmstad

Luft, vägar, järnvägar och vatten – det gör Halmstad till en logistiknod. Vi finns mitt emellan Malmö och Göteborg, med närhet till hela Öresundsregionen. Ett läge med möjligheter.

Hamnen hanterar gods från hela världen och Stena Lines färja knyter ihop Halmstad med Grenå, för både passagerare och godstrafik. E6 passerar tillsammans med järnvägen genom kommunen och med bil når du Göteborg, Malmö och Växjö på cirka 75 minuter. Flygplatsen ligger endast några kilometer från centralstationen och är viktig för möten, arbetspendling och turism. Från Halmstad är Bromma bara en timmes flygresa bort. Det finns en stor potential i Halmstads logistik och infrastruktur som vi ständigt utvecklar.

Vill du hellre stanna i stan? Vi förstår dig. Då har vi en väl utvecklad kollektivtrafik som låter dig upptäcka allt som Halmstad har att erbjuda.

Nya möjligheter i Halmstads näringsliv

Halmstads näringsliv präglas till stor del av små och medelstora företag – med en bredd som skapar både tillväxt för framtiden och styrka vid konjunktursvängningar. Här finns 11 000 företag i olika storlekar, där personer med rätt kompetens alltid är efterfrågade.

I Halmstadborna finns drivkrafter, initiativ och en stark entreprenörsanda sedan urminnestider. Vi fokuserar på kunskap genom forskning, innovation, högskola och företagande. Det skapas flera nya jobbmöjligheter inom IT, bygg, logistik och företagstjänster.

Många logistikföretag har upptäckt vårt unika läge och sökt sig hit. Också tjänstesektorn, handeln, tillverkningsindustrin och vård och omsorg sätter Halmstad på näringslivskartan. Och vad vore Halmstad utan sin besöksnäring? En av våra viktigaste branscher, mycket tack vare det generösa utbudet av evenemang, idrott, natur och kulinariska upplevelser. De största arbetsgivarna i Halmstad finns inom offentlig sektor. Attendo är störst inom vård och omsorg, Swedbank inom finans och Stena Recycling inom avfallshantering och återvinning. Halmstads största börsnoterade företag är HMS Industrial Networks.

Kunskap som sätter Halmstad på kartan

Högskolan i Halmstad är regionens innovationsmotor. Men den kunskap som föds här påverkar hela världen. 12 000 studenter upptäcker varje dag något nytt i sina studier, på plats eller distans.

Högskolan är ett Riksidrottsuniversitet med elitmiljöutbildningar inom bordtennis, golf och tyngdlyftning. Även satsningen på e-sport har blivit uppmärksammad. Många spetskompetenser startar sin bana i Halmstad, bland annat utvecklingsingenjörer, dataingenjörer och mekatronikingenjörer.

Högskolan i Halmstad ligger i framkant inom flera kunskapsområden, bland annat hälsoinnovation, intelligenta fordon, AI och ”Smarta städer och samhällen”. Högskolan har ett väl utvecklat samarbete och utbyte med näringslivet och Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad, ett kompetenscentrum för tekniska tjänster inom försvaret.

Turiststaden framför alla

Tänk på Halmstad, och du ser stränder framför dig. Du är inte ensam om det. På sommaren lockas hundratusentals besökare hit för att njuta av badlivet. En solig sommardag kan vår mest kända strand, Tylösand, ha omkring 40 000 badgäster. Här finns också Sveriges enda bemannade livräddarstation och Nordens enda havslivräddarskola.

Sol och bad är bara början. Halmstad älskas också för sin natur och det stora utbudet av kultur, restauranger och nöjesliv. Eller för den vackra stadskärnan som präglas av vår spännande svensk-danska historia, med Halmstad slott som främsta landmärke. Halmstads centrala läge på västkusten gör oss till en attraktiv året-runt-destination. Du tar dig enkelt hit via väg, järnväg och flyg. Det finns även en färjelinje mellan Halmstad och Grenå.

För inspiration och tips inför ditt besök, titta in på den officiella guiden för turister och invånare destinationhalmstad.se

Kultur och nöje. Från finsmakare till folkfest.

För alla kultur- och kunskapstörstande är ett besök på vårt stadsbibliotek ett måste ­– prisat för sin unika arkitektur och en av anledningarna till att vi blev utsedda till Årets kulturkommun 2023. I Halmstad har många publikfavoriter börjat sin bana. Per Gessle, Gyllene Tider, Linnea Henriksson, Basshunter och Mariette är bara några. Den k-märkta Halmstads Teater har varit en samlingsplats för upplevelser och möten sedan 1954, och på kulturhuset Najaden kan du uppleva musik, dans och kultur i alla dess former. Det bästa sättet att upptäcka Halmstads unika kulturliv är att dyka ner i det. Börja i evenemangskalendern och du förstår snart vidden.

Plats för konst och inspiration

Det är något i Halmstad som väcker fantasin. Hit lockas såväl konstnärer som konstintresserade. Mjellby konstmuseum är hjärtat för den berömda Halmstadgruppen. Deras surrealistiska verk finns i museets permanenta utställning, men också på Halmstads Teater. Vackert vid Nissan ligger Hallands Konstmuseum, med flera spännande utställningar. På Hotel Tylösand finns Sveriges enda dygnet-runt-öppna konsthall som drivs av Tres Hombres. Och på Slottsmöllan hittar du den internationellt erkända fotokonsthallen The Photo Gallery. Den offentliga konsten är i en klass för sig. Här kan du hitta Picasso, Reuterswärd, Carl Milles, Walter Bengtsson och Olle Baertling på en promenad genom stan.

Sporten sätter hela Halmstad i rörelse

Utöva idrott. Eller bara upplev den? I Halmstad finns fantastiska möjligheter att göra båda delarna. Halmstads idrottare sopar banan i fotboll, handboll, tennis och bordtennis, för att nämna några exempel. Vad sägs om stjärnor som Fredrik Ljungberg, Janne Andersson, Sofia Arwidsson, Susanne Ljungskog och Jörgen Persson?

Halmstad Arena är en multiarena och samlingsplats med stora möjligheter och ytor för breddidrott och elitidrott, där bland annat lag-VM i bordtennis spelades 2018.

Är du golfälskare kan du tillbringa ett liv i Halmstad och alltid ha något nytt att upptäcka. Vi är en av Sveriges främsta golfstäder med hela 153 golfhål fördelade på åtta unika anläggningar med över 10 000 medlemmar. Det är inte förvånande att Halmstad blivit utnämnt till Sveriges golfhuvudstad.

Nya möten i Halmstad

Halmstad är en upplevelsestad som arbetar målmedvetet för att skapa stora möten och evenemang. Vi har stått värd för bland annat Solheim Cup, lag-VM i bordtennis, Titanic – the Exhibition, UEFA dam-EM och Volvo Car Scandinavian Mixed samt många större möten och kongresser. Vi har erfarenheten – och en samverkanskultur i mötes- och evenemangsfrågor. Det ger oss en väl fungerande organisation oavsett evenemangets storlek. Kontakta Halmstad Convention Bureau om du vill veta mer.

12 kul kortfakta om Halmstad

Visste du att...

...vi har sammanlagt 45 kilometer strand i Halmstad. En av Sveriges mest kända stränder är Tylösand.

…att på Tylösand finns Sveriges enda havslivräddarskola. Det unika livräddartornet där Livräddarna i Tylösand utgår från är ett karaktäristiskt landmärke.

...vi har 57 härliga naturreservat, både vid kusten och i inlandet.

...manusförfattaren till programserien ”Vår tid är nu” inspirerades av historien om ”tanten på taket” på Hotell Rådmannen, nuvarande Hotell Mårtenson.

...Gyllene Tider i sin ungdom ofta fikade på Börjes Konditori i Harplinge.

…du kan fika hos färgstarka TV-profilen My Feldt på Feldts Bröd & Konfekt eller inom kort även på Skolberget i Oskarström.

...den anrika kvarnen i Särdal är en av Nordens största!

...det finns 8 unika och natursköna golfanläggningar med sammanlagt 153 golfhål. Det är ingen slump att Halmstad är Sveriges golfhuvudstad.

...Halmstad är världens minsta stad, av tidigare städer, som arrangerat världens största Bordtennis-VM. 2018 var året då vi gjorde oss ett namn i bordtennisvärlden.

...det finns en färjelinje mellan Halmstad och Grenå i Danmark.

...Halmstad är en riktig musikstad. Artister härifrån bjuder på allt från visor och opera till pop och rock. Du kanske har hört talas om Linnea Henriksson, Per Gessle, Alf Hambe, Harpo, Gyllene Tider, Mariette, Seinabo Sey och Richard Söderberg?

…att vi ”bara” varit svenskar sedan 1658, innan dess tillhörde Halmstad Danmark. Så det är inte konstigt om du känner av ”hygge” när du kommer hit.

Vi stärker vår kommunikation med...

Bra rubriker

Följ hjärtat. Till en plats där mer är möjligt.

365 dagar sommarkänsla.

Tycker du att Halmstad är för litet? Bra, hjälp oss växa.

Lyft blicken. Ett större liv väntar vid horisonten.

Vinden i ryggen. Solen i ansiktet. Välkommen till Halmstad.

Drömmar för andra. Vardag i Halmstad.

Högtflygande visioner? Landa i Halmstad.

Känn livet. Och tillbaka hem igen.

Drömmen om kusten. Alla har den. Vi lever den.

Läge för tillväxt.

Livsstil och karriär? Halmstad väntar på dig.

Dina drömmar. I Halmstad känns framtiden närmre.